Get Adobe Flash player

fotovoltaics

Φωτοβολταϊκά - Ολοκληρωμένες Λύσεις

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 

 

Η εταιρεία μας δίνει ολοκληρωμένες λύσεις στα φωτοβολταϊκά συστήματα όλων των ειδών (οικιακά στέγης, φωτοβολταϊκά πάρκα,  αυτόνομα συστήματα, κτλ) με συνεχή παροχή υποστήριξης στην μελέτη, διαχείριση, εξοπλισμό, και υποστήριξη φωτοβολταϊκων συστημάτων. 

 

ΜΕΛΕΤΗ

Αναλαμβάνουμε μελέτες και εγκαταστάσεις για:

 

NET METERING

ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ Μ/Τ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ 150 KW ΚΑΙ ΑΝΩ 

ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΕΓΗΣ 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αναλαμβάνουμε την αδειοδότηση του έργου σας με υπευθυνότητα, εχεμύθεια και ταχύτητα σε όλες τις υπηρεσίες, φτιάχνοντας και καταθέτοντας τον κατάλληλο φάκελο στις αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως:

 

  • Τις διαδικασίες με την Δ.Ε.Η από την αίτηση έως και την σύνδεση
  • Αρχαιολογικές υπηρεσίες
  • Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης
  • Διεύθυνση δασών
  • Πολεοδομικές υπηρεσίες
  • Περιφέρεια

Αναλαμβάνουμε την διαδικασία χρηματοδότησης η οποία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία του έργου σας. Αξιοποιώντας την συνεργασία μας με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα έχουμε διαμορφώσει εναλλακτικά προγράμματα χρηματοδότησης που μπορούν να καλύψουν μέχρι και το 100% της αξίας επένδυσης για οποιοδήποτε Φ/Β έργο.

Αναλαμβάνουμε την διαδικασία ασφάλισης του εξοπλισμού. Με τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμαστε προσφέρουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για τον εξοπλισμό που καλύπτει τις φθορές, τις βλάβες και τις όποιες καταστροφές μπορεί να συμβούν. Η επιλογή σας να εκμεταλλευθείτε τον ήλιο τοποθετώντας ένα σύστημα φωτοβολταϊκού σταθμού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απαιτεί γνώση, επαγγελματισμό και σιγουριά προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί στο σωστό χρονικό διάστημα με τις σωστές προδιαγραφές και να αποφέρει τις προβλεπόμενες τεχνικές και οικονομικές αποδόσεις.

 

 

Η ELECTRO-ENERGEIA έχει το πλεονέκτημα με την μεγάλη εμπειρία της στο χώρο της ενεργείας από το 1979 να εγγυάται το καλύτερο τεχνικά και οικονομικά αποτέλεσμα.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Επιλέγουμε πάντα τις μεγαλύτερες και πιο σοβαρές εταιρείες παραγωγής και εξασφαλίζουμε την προμήθεια του εξοπλισμού αλλά και την επιλογή του με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και οικονομικότερες λύσεις της συγκεκριμένης εγκατάστασης. 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 

Η εταιρεία μας είναι παρούσα και μετά την ολοκλήρωση του έργου με παροχή τεχνικής υποστήριξης οπου χρειαστεί εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη λειτουργικότητα των συστημάτων σας για όλη την διάρκεια ζωής τους.

 

 

 

Last Updated (Sunday, 18 June 2017 15:05)

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ

Το φωτοβολταϊκόείναι ένας ηλιακός (συλλέκτης-πάνελ) ο οποίος λειτουργεί με τις ακτίνες του ήλιου και μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Αυτό είναι η φωτοβολταϊκή γεννήτρια. Εάν ανάμεσα σε δύο ειδικά κατασκευασμένα  ηλεκτρόδια τοποθετήσουμε ημιαγωγό σε διαφορετικές στρώσεις, με την ηλιακή ακτινοβολία επάνω τους  θα παρατηρήσουμε ροη ηλεκτρονίων προς μια κατεύθυνση. Αν σε αυτή την κατασκευή συνδέσουμε και φορτίο τότε έχουμε ροή ρεύματος dc και μπορούμε να πούμε ότι παράγουμε ηλεκτρισμό μέσα από το ακτίνες του ήλιου.

Συνδέοντας με παράλληλο τρόπο ή εν σειρά πολλές τέτοιες φ/β γεννήτριες κατασκευάζουμε τα φωτοβολταϊκά πλαίσια (panels) που πολλά μαζί σε σύνδεση μεταξύ τους μπορούν να αποτελέσουν, από μια μικρή μέχρι μία μεγάλη, αυτόνομη η διασυνδεδεμένη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ PANEL
Τα φωτοβολταϊκά  PANELS (πλαίσια) χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με βάση το υλικό κατασκευής τους:

Μονοκρυσταλλικά: Είναι κατασκευασμένα από κυψέλες οι οποίες κόβονται από ένα κυλινδρικό κρύσταλλο πυριτίου. Επιτυγχάνουν μεγαλύτερες αποδόσεις αλλά έχουν μεγαλύτερο κόστος παραγωγής και με βαθμό απόδοσης 14-17%.

Πολυκρυσταλλικά: Είναι κατασκευασμένα από ράβδους πυριτίου που λιώνουν και επανακρυσταλλώνονται. Η παραγωγής τους έχει χαμηλότερο κόστος και οι αποδόσεις τους είναι σχετικά χαμηλότερες από τα μονοκρυσταλλικά και με βαθμό απόδοσης 13-16%.

Άμορφου πυριτίου: Αποτελούνται από ένα λεπτό στρώμα πυριτίου που τοποθετείται ομοιόμορφα πάνω σε κατάλληλο υλικό. Οι αποδόσεις τους δεν είναι μεγάλες αλλά είναι ιδανικά για λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες και τοποθέτηση σε καμπύλες επιφάνειες. Ο βαθμός απόδοσης τους είναι 8-10%.

 

ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ

Ένας φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής 10KW σε στέγη κατοικίας μπορεί να παράγει κάθε χρόνο γύρω στις 13.350 κιλοβατώρες που πέρα από το έσοδο που προσφέρει εμποδίζει να έρθουν στην ατμόσφαιρα περίπου 15 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος της ωφέλειας αυτής αν υποθέταμε ότι για να παράγουμε την ίδια ενέργεια με ορυκτά καύσιμα και έπρεπε να χρησιμοποιούσαμε ένα δάσος για να απορροφήσει αυτούς τους 15 τόνους CO2 τότε αυτό θα είχε μια έκταση γύρω στα 19-20 στρέμματα.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινηθείτε έξυπνα  και εφάρμοστε την οικολογία στην πράξη.

Τοποθετώντας ένα Φ/Β στη στέγη σας προστατεύετε το περιβάλλον. Παράλληλα γίνεστε παραγωγός ενέργειας πουλώντας ρεύμα στη Δ.Ε.Η. εξασφαλίζοντας έτσι ένα αφορολόγητο έσοδο. Αυτό το γεγονός είναι εντελώς ανεξάρτητο από την τιμή με την οποία αγοράζετε το ρεύμα για τις ανάγκες  της κατανάλωσης σας. Η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος στη Δ.Ε.Η γίνεται με σύμβαση διάρκειας 25 ετών και με διασφαλισμένη τιμή 0,25€  για  την παραγόμενη ενέργεια πράγμα που σας εξασφαλίζει σίγουρο εισόδημα.

 

 

 

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 21:46)

 

ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Α. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισχύει για φυσικά πρόσωπα και πολύ μικρές επιχειρήσεις θέτοντας περιορισμό στη μέγιστη ισχύ της εγκατάστασης τα 10KW (εκτός των περιορισμών σε μη διασυνδεμένα νησιά). Ως πολύ μικρές επιχειρήσεις εννοούνται οι επιχειρήσεις που έχουν ετήσιο τζίρο κάτω από €2.000.000 και προσωπικό έως 10 άτομα.

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχουν σε κυριότητα το χώρο εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού.
Για να μπορέσει να συμμετάσχει ένας ιδιώτης ή μια πολύ μικρή επιχείρηση στο πρόγραμμα θα πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

-Να  διαθέτει  χώρο σε  ταράτσα ή στέγη  που έχει το  οίκημα στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση.

-Ο δικαιούχος  πρέπει  να έχει την κυριότητα του ακινήτου και ιδιαίτερα του χώρου εγκατάστασης του συστήματος.

-Να υπάρχει στο  όνομα του μετρητής της ΔΕΗ στο ακίνητο  που θα γίνει η εγκατάσταση του φ/β.

-Σε   εγκαταστάσεις οικιακών χώρων πρέπει να υπάρχει κάλυψη μέρους των θερμικών αναγκών της οικίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει στο σπίτι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας.

-Σε εγκαταστάσεις που γίνονται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα πρέπει να μην έχουν πάρει καμιάς μορφής επιδότηση για φωτοβολταϊκά από εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα.

-Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών μπορεί να γίνει σε ταράτσα ή τη στέγη ενός κτιρίου συμπεριλαμβάνοντας και άλλους χώρους όπως αποθήκες, χώρους στάθμευσης κ στέγαστρα κ.λ.π.

 

β. Από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορεί να έρθει σε επαφή με την εταιρία μας ELECTRO-ENERGEIA,για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου, η οποία αποτελείται από τα εξής:

-Επίσκεψη τεχνικού μας στο χώρο του κτιρίου για την επισκόπηση του χώρου και συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων.

-Εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για το έργο από τους εξειδικευμένους μηχανικούς μας.

-Υποβολή αίτησης σύνδεσης στη ΔΕΗ μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  και  το μονογραμμικό σχέδιο  του μηχανικού.

-Προσφορά σύνδεσης από τη ΔΕΗ για τις δαπάνες  και αποδοχή της από τον ενδιαφερόμενο.

-Υπογραφή συμβολαίου σύνδεσης με τη ΔΕΗ.

-Αίτηση για σύμβαση συμψηφισμού στη ΔΕΗ και υπογραφή της.

-Εγκατάσταση και δοκιμή του εξοπλισμού.

-Έλεγχος εγκατάστασης και ενεργοποίηση της σύνδεσης από τη ΔΕΗ.

 

 

 

Last Updated (Sunday, 18 June 2017 15:05)